Rasol de Porc cu vin rosu la cuptor

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rasol de Porc cu vin rosu la cuptor

Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca. jumatate de ora. Dupa ce au fiert le scoatem din apa si le asezam intr-o tava unsa cu ulei, apoi le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia dulce si usturoi granule, iar peste punem si vinul, dupa care bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos carnea, dar intre timp o mai intoarcem, pentru a-si imprumuta gustul de vin. Se poate servi alaturi de o garnitura si o salata sau chiar un sos de hrean cu smanatana, oricum este foarte bun! Pofta buna!

Ingrediente Rasol de Porc cu vin rosu la cuptor

7 bucati de rasol porc (fara os si fara soric)

2 foi de dafin

piper boabe

5 catei de usturoi

sare

piper

boia dulce/iute

usturoi granule

200ml vin rosu

putin ulei pentru uns tava

Categorii