Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie

 

După mâncărurile consistente și sățioase de Crăciun, ne-am propus să mâncăm mai dietetic, măcar câtva timp, așa că am preparat acest rasol din copănele de pui, adică din carnea cea mai recomandată pentru un astfel de regim. Fără mult efort și destul de repede, mâncarea a fost gata și am avut astfel și o bază pentru o supă ușoară și foarte apreciată la noi. Alături de legumele natur, am servit o salată de sfeclă roșie, care aștepta de mult timp să fie savurată...

 

INGREDIENTE
10 copănele de pui 100 grame de unt 6-7 cartofi roz 3-4 morcovi 2-3 pătrunjei 1/2 țelină mare 1 ceapă galbenă 3-4 căței de usturoi sare extrafină piper boia de ardei dulce pătrunjel tocat salată de sfeclă roșie

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează.

Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Se spală și se porționează, în afară de: cartofi, ceapă și cățeii de usturoi, care rămân întregi.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când copănelele au fiert, se iau cu o paletă din oală și se transferă într-un vas acoperit cu un capac.

Se strecoară supa și se pune din nou la fiert cu legumele pregătite anterior. Se condimentează, după gust cu sare și piper.

Când legumele au fiert, se scot cu o paletă din oală și rasolul se servește (condimentat ușor cu: sare, piper și boia de ardei dulce) cu legume natur stropite cu puțin unt topit și cu o salată de sfeclă roșie.

Ingrediente Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie

10 copănele de pui

100 grame de unt

6-7 cartofi roz

3-4 morcovi

2-3 pătrunjei

1/2 țelină mare

1 ceapă galbenă

3-4 căței de usturoi

sare extrafină

piper

boia de ardei dulce

pătrunjel tocat

salată de sfeclă roșie

Categorii