Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi
Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi
De fiecare dată când fac o supă de rasol, îmi iese și felul principal, o mâncare dietetică, consistentă și foarte gustoasă. De această dată, în afară de untul cu care am stropit carnea fiartă pentru supă, am servit mâncarea cu un mujdei de usturoi, "îmblânzit" cu o lingură încărcată de smântână grasă, ceea ce a făcut dejunul absolut irezistibil...
Ingrediente Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi
1,300 kg de rasol de vițel (cu os)
4 cartofi roz
4 morcovi
3 pătrunjei
1/2 țelină
1 ceapă
4 căței de usturoi
boabe de piper
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
50-75 de grame de unt pentru stropit carnea
Pentru mujdei:
6 căței de usturoi
sare
4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de oțet de vin
1 lingură încărcată de smântână grasă