Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se umple rata cu carnati; ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin, se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul. Sa aveti pofta, dragilor! Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata ar trebui sa incercati asa un deliciu.

Ingrediente Rata gotica umpluta cu carnati afumati

1 rata (adica un ratoi mare

gotic

asa cam de 4 kg)

500 gr carnati afumati

4 cepe mari

1 lingurita cardamom macinat

1 lngurita cimbru maruntit

1 kg ardei capia

urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi)

gata copti

curatati si pusi la congelator inca din vara

sare dupa gust

cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin

100 ml vin

100 gr masline fara samburi

Categorii