Rata la cuptor, cu portocala si vin

Timp de preparare 4 ore si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rata la cuptor, cu portocala si vin

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar. Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră. După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic. Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă. Timp de pregătire: 2h 20min Timp de coacere: 2h Porţii: 6 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html

Ingrediente Rata la cuptor, cu portocala si vin

1 rață

250 ml vin alb

500 ml apă

50 ml ulei

1 linguriță sare

1 lingură mirodenii: cimbru

oregano

boia dulce

coriandru

măghiran

rozmarin

Pentru garnitură:

800 g cartofi noi

1 l apă

1 linguriță rasă sare

100 g unt

Mărar

după gust

Categorii