Rețeta nr. 600: Spaghete milaneze
Reteta culinara Rețeta nr. 600: Spaghete milaneze din categoria Spaghete. Cum sa faci Rețeta nr. 600: Spaghete milaneze
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rețeta nr. 600: Spaghete milaneze
Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică. Azi sărbătoresc 600 de rețete alături de voi. Fiecare rețetă îmi amintește de unde am plecat și m-am bucurat de fiecare comentariu, părere, apreciere. Pentru că e mai mult decât un site culinar, este o comunitate în care am simțit că-mi găsesc locul, iar pentru asta vă mulțumesc!
INGREDIENTE
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 20 min
Porții: 4
Mod de preparare:
Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.
Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.
Pancetta se taie fâșii scurte.
Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.
Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/spaghete-milaneze.html
Ingrediente Rețeta nr. 600: Spaghete milaneze
250 g spaghete,
180 g ciuperci,
50 g pancetta,
500 g tomato passata (piure de roșii),
1 ceapă albă,
1 fir de usturoi verde,
Parmezan, după gust,
Busuioc uscat, după gust,
Busuioc proaspăt, după gust,
Oregano uscat, după gust,
Sare, după gust,
30 ml ulei,
1200 ml apă