Reteta de baza pentru aluat de paste de ou

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Reteta de baza pentru aluat de paste de ou

Puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale inauntru. Cu o furculita, bateti-le pana la omogenizare. Amestecati-le cu faina cat mai bine, astfel incat sa nu fie prea lipicioase. Apoi frecati-va mainile cu putina faina si apucati-va de framantat. Cu aceasta ocazie va puteti da frau liber emotiilor – profitati! In final va trbui sa obtineti o bucata de aluat neted, lucios si elastic. Acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l sa stea o jumatate de ora in frigider, inainte de a-l intinde si a-l modela.

Ingrediente Reteta de baza pentru aluat de paste de ou

600 g faina „00”

6 oua sau 12 galbenusuri de ou

preferabil ecologice

Categorii