Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Reteta culinara din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html Pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota sunt necesare urmatoarele ingrediente: biban/lup de mare, ardei, sos de rosii, ceapa.
Ingredientele pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota 1 lup de mare proaspăt curatat si vidat 1 ardei rosu kapia 1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa 4 linguri sos de rosii de casa 1/2 ceapa 2 linguri ulei de masline sare, piper rozmarinIata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Curatati si taiati lamele ceapa.
Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.
Spălați și uscați pestele cu un prosop de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel.
Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor.
Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă,
Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume.
Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..
Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.
Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.
Serviti imediat cu garnitura dorita!
Vezi si reteta de Somon la gratar si salata de legume.
Ingrediente Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Ingredientele pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
1 lup de mare proaspăt curatat si vidat
1 ardei rosu kapia
1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa
4 linguri sos de rosii de casa
1/2 ceapa
2 linguri ulei de masline
sare, piper
rozmarin