Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

 

Vă invit să încercați cele mai pufoase și mai bune clătite. De când am descoperit această rețetă, doar pe aceasta o pregătesc. M-am inspirat de la Oana (savori urbane) pentru rețeta de clătite. O puteți folosi atât pentru clătite dulci, cât și clătite sărate. Concurs Cele mai bune retete cu carne Daca vrei sa pregatesti Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, lapte, unt, ciuperci, pui, legume.

Ingrediente Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui pentru clătite: 3 ouă 250 g făină albă 500 - 650 ml lapte rece un praf bun de sare 50 g unt topit și răcorit ulei pentru prăjit pentru umplutură: 1 borcan ciuperci 2 pulpe de pui fierte 1/2 ardei gras roșu 3 fire ceapă verde 50 g parmezan sare piper în plus: 150g mascarpone 150g smântână pentru gătit sare pătrunjel

Iata cum se prepara Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Se cerne făina într-un castron mare și se sparg ouăle peste ea. Ouăle nu trebuie bătute separat ci se pun întregi. Se pune și sarea și se pregătește laptele rece (gras, cu 3,5%).Se toarnă 1/3 din lapte și se amestecă energic cu lingura de lemn. Se obține o pastă groasă în care se pune untul topit (răcorit, nu fierbinte!). Se diluează totul, treptat, cu restul de lapte rece. Se toarnă tot câte puțin și se amestecă energic ca să nu se formeze cocoloașe. Se continuă până se pune tot laptele. Dacă totuși vedeți că sunt aglomerări (cocoloașe) atunci strecurați aluatul printr-o sită fină. NU apăsați cocoloașele prin ea ci lăsați să treacă doar ce se scurge natural. Puteți procesa aluatul de clătite și cu blenderul de mână. În funcție de tipul făinii folosite s-ar putea să fie nevoie de ceva mai mult lapte, așa că se poate completa cu încă 100-150 ml. Momentan aluatul de clătite pare subțire dar are nevoie de odihnă. Se dă 30 de minute la frigider (acoperit cu o farfurie). După scurgerea acestui timp se scoate aluatul de la frigider și se amestecă bine cu polonicul. Aluatul este deja mai gros, curge ca o smântână mai subțire. Se pune tigaia la încins pe ochiul cel mai mare, la putere maximă. Când tigaia a fost bine încinsă se pune în ea foarte puțin ulei (o pată de 2 cm diametru) și se rotește tigaia ca acesta să se disperseze în ea. Apoi se umple polonicul cu aluat și se toarnă în tigaie. Se rotește imediat tigaia, astfel încât aluatul să se distribuie uniform în ea. Stratul de aluat trebuie sa fie subțire dar să acopere bine tigaia. Prăjirea clătitelor depinde de tipul tigăii și de puterea sursei de căldură. Eu le desprind ușor marginile cu o spatulă și ridic un pic clătita ca să văd cum se prezintă pe dos. Dacă are urme de rumenire pot să o întorc. Se lasă 1-2 minute și pe partea cealaltă până când se rumenește frumos. La fel se procedează cu restul aluatului, până când se termină. Pentru umplutură, eu am folosit 2 pulpe de pui dezosate, fierte, pe care le-am tăiat mărunt. Se scurg ciupercile de apă și se taie mărunt și se adaugă peste carnea de pui. Se taie cubulețe ardeiul gras, iar ceapa verde se taie rondele. Parmezanul se dă pe răzătoarea mare. se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă ingredientele și se umplu clătitele.

Se așează clătitele într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Se amestecă mascarpone cu smântână pentru gătit, se adaugă sare după gust și se omogenizează compoziția. Se întinde peste clătite.

Se introduc clătitele la cuptor pentru 15 minute. 

Se presară pătrunjel tocat și se servesc.

Vezi si reteta de Clatite umplute cu pui si ciuperci.

Ingrediente Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Ingrediente Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

pentru clătite:

3 ouă

250 g făină albă

500 - 650 ml lapte rece

un praf bun de sare

50 g unt topit și răcorit

ulei pentru prăjit

pentru umplutură:

1 borcan ciuperci

2 pulpe de pui fierte

1/2 ardei gras roșu

3 fire ceapă verde

50 g parmezan

sare

piper

în plus:

150g mascarpone

150g smântână pentru gătit

sare

pătrunjel

Categorii