Reteta de creier de porc pane

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de creier de porc pane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de creier de porc pane

 

Creierul face parte din categoria subproduselor din carne, alaturi de limba, inima, rinichi, ficat, uger, momite, plamani, burta, coada, soric etc. Au un continut mai mare de apa decat carnea si de aceea se altereaza foarte usor, trebuie sa stiti sa le alegeti, sa fie cat mai proaspete, de aceea eu folosesc doar creier proaspat si nu congelat niciodata. 

Ingrediente pentru Reteta de creier de porc pane 500 gr creier de porc proaspat 300 gr faina 2 lingurite de boia ardei dulce 500 gr pesmet panko 3 buc oua sare piper 1 lingura otet 2 buc foi de dafin 200 ml ulei pentru prajit

Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane

Spalam bine creierul si il curatam de pielite si de cheaguri de sange. Verificam foarte bine, sa nu ramana bucatele mici de oase.

Intr-o oala se pun 2 litri de apa la fiert in care adaugam otetul, sare, foile de dafin si il fierbem pentru aproximativ 5 minute. 

Il scurgem si il lasam sa se raceasca. Pe el asa cald, radem piper proaspat si mai presaram putina sare.

Intre timp amestecam faina cu boiaua, separat spargem ouale si pe o farfurie ne pregatim pesmetul.

Apoi bucatile de creier le dam prin faina, ou si pesmet si le prajim in baie de ulei. 

Vezi si reteta de Snitel de pui.

Ingrediente Reteta de creier de porc pane

Ingrediente pentru Reteta de creier de porc pane

500 gr creier de porc proaspat

300 gr faina

2 lingurite de boia ardei dulce

500 gr pesmet panko

3 buc oua

sare

piper

1 lingura otet

2 buc foi de dafin

200 ml ulei pentru prajit

Categorii