Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

 

 Am utilizat creveti uriasi numiti Gambas. https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/creveti-gambas-sotati-cu-usturoi.html Pentru Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia avem nevoie de: creveti, ghimbir, usturoi, sos soia, ulei de susan, susan.

Ingredientele pentru Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia 10 creveti gambas 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja 1 catel de usturoi 3 linguri de sos soia light 1 lingurita ulei de susan 2 linguri ulei semințe de susan piper

Iata cum se prepara Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Curatam creveții, lăsând doar coada. Facem o incizie si indepaetam matul negru. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Adaugati creveții și sotati pe fiecare parte. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti 3 minute l Presarati piper, seminte de susan si serviti.a foc rapid.   Cu paste chinezesti -noodles este foarte bun.

Vezi si reteta de Creveti Saganaki.

Ingrediente Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Ingredientele pentru Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia

10 creveti gambas

2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja

1 catel de usturoi

3 linguri de sos soia light

1 lingurita ulei de susan

2 linguri ulei

semințe de susan

piper

Categorii