Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Germania. Cum sa faci Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

 

Mno, am apărut și eu acum la sfârșit de toamnă! Am tot căutat  rețete de toamnă și asta mi s-a părut tare apetisantă! Dulce acrișor și delicios! Spor și poftă bună! "Culori de toamnă în bucate."  Pentru Reteta de friptura de porc cu roade de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa porc, ceapa, dovleac, cartofi, mere, merisoare.

Ingrediente Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Pulpă de porc cca. 500 g, Ceapă prăjiă cca. 2 linguri, Ulei de rapiță 1 lingură, Sare iodată 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță, Ulei de măsline 2 linguri, Usturoi 3 căței, Cimbru după gust, Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g, Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g, Mere roșii 2 bucăți, Merișoare uscate cca. 100 g.

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.

Între timp se curăță cartofii, dovleacul și se taie în bucăți grosiere, mai mari. Merele se spala și se taie în felii treisferturi, sau cu o formă de tăiat mre, multa mai rapid, cu coajă cu tot.

Într-o tavă termorezistentă se așează artistic feliile de mere și bucățile de cartofi, dovleac. Se presară merisoarele, apoi se asezonează de sare, piper, cimbru.

Carnea gătită se așează deaspura roadelor de toamnă, se adaugă și jiul (zeama lăsată de carnea gătită lent!) apoi se acoperă și se dă la cuptor, acoperit încă vreo 40-50 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit roadele de toamnă se mai lasă la rumenit cca. 10 minute la 250 grade.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Porc in stil chinezesc.

Ingrediente Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Ingrediente Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Pulpă de porc cca. 500 g,

Ceapă prăjiă cca. 2 linguri,

Ulei de rapiță 1 lingură,

Sare iodată 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Ulei de măsline 2 linguri,

Usturoi 3 căței,

Cimbru după gust,

Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g,

Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g,

Mere roșii 2 bucăți,

Merișoare uscate cca. 100 g.

Categorii