Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

Reteta culinara de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos din categoria Porc. Cum sa faci Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

 

Nu gatesc foarte des carne de porc, pentru ca ai mei o prefera pe cea de pasare. Dar daca le fac asa cate o surpriza aromata ca cea de azi, Muschiulet de porc in crusta aromata, nu se dau inapoi de la a cere chiar si 2 portii :)

Ingrediente Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos 1 muschiulet de porc Pentru crusta aromata: 2-3 linguri pesmet sare si piper 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita pudra de coaja de lamaie fulgi de ardei iute Pentru piureul de cartofi: 4 cartofi medii ca marime 50 g unt putin lapte fierbinte 2-3 linguri parmezan cativa catei usturoi

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele.

Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la suprafata si sa prinda o pojghita subtire) Luam fiecare bucata de carne (eu l-am taiat in doua ca nu-mi incapea in tigaie) si o tavalim prin pesmetul aromat. Acoperim bine pe toate partile.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana consideram ca este indeajuns de gatit pentru gustul nostru. Muschiuletul se poate gati si mai putin, in sange, daca va place.

Intre timp punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Cand sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele fierbinte. Se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se mai adauga sare daca e necesar si parmezanul ras.

Muschiuletul de porc in crusta aromata se serveste cald alaturi de piureul de cartofi. E delicios! Am gustat si eu o bucatica, nu m-am putut abtine, ca mirosea atat de bineee… 😛

Pofta buna! 😉

O metoda simpla de a obtine un Muschiulet de porc, la tava gustos, fraged si suculent sau altfel decat o friptura obisnuita Muschiulet de porc impletit

Daca nu va place piureul de cartofi putti incerca o portie de Cartofi cu Sos de Usturoi si Ulei

 

Ingrediente Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

1 muschiulet de porc

Pentru crusta aromata:

2-3 linguri pesmet

sare si piper

1 lingurita busuioc uscat

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita cimbru uscat

1 lingurita pudra de coaja de lamaie

fulgi de ardei iute

Pentru piureul de cartofi:

4 cartofi medii ca marime

50 g unt

putin lapte fierbinte

2-3 linguri parmezan

cativa catei usturoi

Categorii