Reteta de orez cu pipote si inimioare
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de orez cu pipote si inimioare
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de orez cu pipote si inimioare
O #retetadelicioasa pe care o recomand tuturor, familia mea este absolut fascinata cand o pregatesc. Pentru Reteta de orez cu pipote si inimioare sunt necesare urmatoarele ingrediente: pipote si inimi, orez, legume.
Ingrediente Reteta de orez cu pipote si inimioare Ingrediente pentru orez: 300 gr.orez; 1 morcov; 1/4bucata telina; 2 litri supa de la pipote si inimi; 1 mix gogosari(1 gogosar rosu,1 gogosar verde); 2 linguri mari de bulion de gogosari; Ingrediente pentru sosul de pipote si inimioare: 1200 gr.pipoete si inimi; 1 lingurita sare; 1 lingurita piper boabe; 1 lingurita usturoi granulat; 1/2 lingurita rozmarin; 1/2 lingurita oregano; 1 lingurita boia de ardei dulce; 4-5 foi dafin; 6 cepe; 50 ml.ulei; 800 ml.suc de rosii; 200 ml.apa.Iata cum se prepara Reteta de orez cu pipote si inimioare
Se clatesc inimioarele si pipotele si se pun la fiert la oala minune cu apa,sare,piper,usturoi granulat,rozmarin,oregano,foi de dafin si se fierb circa o ora de cand incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin,cat sa putem deschide capacul la oala.
Se strecoara supa si se pune supa in vas yena, se adauga mixul de gogosari, bulionul de gogosari, un morcov ras, 1/4 bucata telina data prin razatoare si se da tava la cuptor pana cand orezul cuprinde toata supa. Este bine sa nu fiarba prea mult incat sa nu mai ramana putina supa deoarece orezul se va intari prea mult cand se raceste. Cand este gata fiert, se opreste focul si se scoate tava din cuptor.
Se toaca ceapa si se pune la prajit in ulei, cand devine aurie este semn ca este gata, se pun pipotele si inimioarele, o cana cu apa si se lasa sa fiarba pret de vreo 15 minute dupa care se adauga sucul de rosii si se mai fierbe tot cam 15 minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se opreste focul.
Se pune pe un platou orez, peste orez se pune sos de pipote si inimioare, se mai pun si castraveti murati si se pot servi. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Vezi si reteta de Orez cu legume si carne de porc.
Ingrediente Reteta de orez cu pipote si inimioare
Ingrediente Reteta de orez cu pipote si inimioare
Ingrediente pentru orez:
300 gr.orez;
1 morcov;
1/4bucata telina;
2 litri supa de la pipote si inimi;
1 mix gogosari(1 gogosar rosu,1 gogosar verde);
2 linguri mari de bulion de gogosari;
Ingrediente pentru sosul de pipote si inimioare:
1200 gr.pipoete si inimi;
1 lingurita sare;
1 lingurita piper boabe;
1 lingurita usturoi granulat;
1/2 lingurita rozmarin;
1/2 lingurita oregano;
1 lingurita boia de ardei dulce;
4-5 foi dafin;
6 cepe;
50 ml.ulei;
800 ml.suc de rosii;
200 ml.apa.