Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Ungaria. Cum sa faci Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

 

Încă mai este răcoare, deci mai merge să gătesc ceva mai consistent. Un fel principla sățios și savuros și binevenită în colecția ''Cele mai bune retete cu carne''. Spor și poftă bună! Pentru a pregati Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne vita, ceapa, ardei, morcovi, oua, faina.

Ingrediente Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafă de vițel cca. 500 g, Ceapă galbenă 2 bucăți, Ceapă roșie 1 bucată, Tijă de apio 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Morcov 1 bucată, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Semințe chimen 1 linguriță, Pentru găluștele din făină: Ouă 2 bucăți, Făină albă cca. 4 linguri, Sare de mare 1 praf.

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Ceafa se fasonează și taie cubulețe.

Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă.

După ce legumele au devent translucide, se adaugă cubulețele de carne și se lasă la gătit cca. 5 minute la foc iute.

Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce și chimen, apoi se adaugă apă cât să acopere ( cca. 2000 ml!) și se lasă la gătit la foc lent cca. 60 de minute.

Între timp, ne ocupăm de găluștele pentru papricaș.

Se pune apă la fiert cu un praf de sare într-o oală încăpătoare, de cca, 2 l.

Într-un bol se amestecă  ouăle, cu sare și făina, până se obține o compoziție un pic mai groasă decât cea de clătite, cam de consistența smântânei.

Când apa clocotește, se ia cu o lingură umezită din aluat și toarnă în apa clocotită, apoi se acoperă și se lasă la fiert cca. 10 minute, până ce se umflă și sunt fierte.

Găluștele se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se scot din apă și se adaugă la papricaș, lăsându-se la gătit la foc mic încă 10 minute, cât să se îmbine gusturile.

 Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Papricas cu carne de porc.

Ingrediente Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Ingrediente Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Ceafă de vițel cca. 500 g,

Ceapă galbenă 2 bucăți,

Ceapă roșie 1 bucată,

Tijă de apio 1 bucată,

Ardei kapia 1 bucată,

Morcov 1 bucată,

Ulei de floarea soarelui 2 linguri,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Boia de ardei dulce 1 lingură,

Semințe chimen 1 linguriță,

Pentru găluștele din făină:

Ouă 2 bucăți,

Făină albă cca. 4 linguri,

Sare de mare 1 praf.

Categorii