Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
Reteta culinara din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu. https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.
Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 430 gr file de merlan 2 linguri de fulgi de ovăz 1 ceapa eșalotă 100 gr de tofu 2 catei de usturoi 1 lingura de hrean ras 3 linguri ulei ierburi de Provence sare pipersos de rosii :
600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva) sare piper ierburi de Provence praf de usturoi, pudra de chilliIata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :
Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti folosi si masina de carne .
Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale.
Puneti-le pe o tavă de copt unsă (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform.
Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.
Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.
Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.
Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.
Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
430 gr file de merlan
2 linguri de fulgi de ovăz
1 ceapa eșalotă
100 gr de tofu
2 catei de usturoi
1 lingura de hrean ras
3 linguri ulei
ierburi de Provence
sare piper
600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
sare piper
ierburi de Provence
praf de usturoi, pudra de chilli