Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana este foarte gustoasa, nu te saturi mancand. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, piept de pui, cascaval, unt, smantana.
Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana 500 gr cartofi 500 gr piept de pui dezosat 100 gr cascaval 50 gr unt 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura frunze de patrunjel dupa gust sare dupa gust piper macinatIata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete.
Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare.
Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca continuu pana cand se topeste tot cascavalul.
Intr-o tava se aseaza cartofii si pieptul de pui, se toarna sosul si se amesteca.
Se da la cuptor la 200°C, circa 20 minute. Cine doreste, poate adauga frunze de patrunjel deasupra.
Vezi si reteta de Cartofi Dauphinoise.
Ingrediente Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
500 gr cartofi
500 gr piept de pui dezosat
100 gr cascaval
50 gr unt
200 ml smantana pentru gatit
1 legatura frunze de patrunjel
dupa gust sare
dupa gust piper macinat