Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

 

E reteta preferata aici in casa din piept de pui. Incercati-o si sigur va va placea. Pentru aceasta Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente: pui, vin alb, spanac, rosii, supa pui, smantana si parmezan.

Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac 2 bucati piept de pui ulei de masline, unt, sare, piper alb, oregano uscat, usturoi , ceapa 1 paharel de vin alb 1 pahar supa de pui 2 maini de spanac proaspat aprox 150 gr rosii uscate in ulei de masline smantana de gatit parmezan ras

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac:

Pieptul de pui se taie bucati potrivite (felii mai groase) si il condimentam cu sare, piper si oregano. Le stropim si cu ulei de masline, apoi lasam la frigider acoperite cca 15 minute cel putin.

   Intr-o tigaie punem la prajit pieptul de pui pe ambele parti. Cand sunt rumenite usor, le scoatem.

In uleiul ramas, adaugam putin unt si eventual putin ulei de la rosiile uscate si adaugam ceapa pe care o rumenim usor, apoi adaugam rosiile taiate feliute mici, apoi usturoiul tocat fin si punem inca putin de oregano, dupa gust. Stingem cu putin vin.

Cand acesta scade, adaugam si supa de pui, o cescuta. Lasam sa fiarba putin si adaugam pieptul de pui in tigaie. Lasam sa se intrepatrunda aromele si aduagam spanacul; dupa cateva minute punem si smantana, lasam sa fiarba pana sosul se leaga putin si capata consistenta dorita.

La final adaugam si parmezan ras. Servim cu piure de cartoi (eu am facut de cartof dulce).

Vezi si reteta de Pui florentin cu smantana si spanac.

Ingrediente Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu rosii uscate si spanac

2 bucati piept de pui

ulei de masline, unt, sare, piper alb, oregano uscat, usturoi , ceapa

1 paharel de vin alb

1 pahar supa de pui

2 maini de spanac proaspat

aprox 150 gr rosii uscate in ulei de masline

smantana de gatit

parmezan ras

Categorii