Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face usor si repede si va asigur ca o sa impresionati orice mofturos. Pentru Reteta de piept de pui cu sos de mustar sunt necesare cateva ingrediente: piept de pui, mustar, smantana.
Ingrediente Reteta de piept de pui cu sos de mustar 3 bucati de piept de pui sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline 1 catel de usturoi putin ardei iute (optional) 1 lingura mustar 1 bere mica (230 ml) 100 ml smantana orez (pentru garnitura)Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.
Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline si cu ardeiul iute si usturroiul zdrobit cu coaja cu tot rumenim frumos pieptul de pui pe ambele parti. Aveti grija sa nu se usuce prea mult pentru ca devine sec.
Cand toate bucatile s-au rumenit, adaugam mustarul (cca 1 lingura dar folositi dupa gust), apoi dupa ce amestecam cu carnea, turnam berea. Miscam usor tigaia sa se amestece totul si lasam la foc mare miscand din cand in cand tigaia pana scade bine lichidul, apoi adaugam si smantana si lasam sa se ingroase putin sosul si stingem aragazul.
Servim alaturi de un orez simplu sau un pure de cartofi.
Vezi si reteta de Escalop de porc in sos de mustar.
Ingrediente Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Ingrediente Reteta de piept de pui cu sos de mustar
3 bucati de piept de pui
sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline
1 catel de usturoi
putin ardei iute (optional)
1 lingura mustar
1 bere mica (230 ml)
100 ml smantana
orez (pentru garnitura)