Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit
Reteta culinara delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit din categoria Porc. Cum sa faci Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit
Chiftelutele in pesmet prajite sunt un preparat delicios si crocant, popular in bucataria romaneasca. Se pot servi ca aperitiv sau fel principal. Pentru aceasta Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit, sunt necesare ingredientele urmatoare: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, verdeata, pesmet.
Ingrediente Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit: 500 g carne tocata (de porc, vita sau amestec) 1 ceapa mica, tocata fin 2 catei de usturoi, pisati 1 ou 2-3 linguri de pesmet (pentru compozitie) sare si piper dupa gust 1 lingurita boia dulce (optional) verdeata tocata (patrunjel sau marar) 100-150 g pesmet (pentru tavalit chiftelutele) ulei pentru prajitCum se prepara Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit:
Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, verdeata, sarea, piperul si boiaua (daca o folosesti). Framanta amestecul pana devine omogen.
Ia cantitati mici din compozitie si formeaza bile de dimensiunea unei nuci.
Pune pesmetul pe o farfurie si tavaleste fiecare chifteluta prin el pana e complet acoperita.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca. Prajeste chiftelutele la foc mediu pana devin aurii si crocante, cam 3-5 minute pe fiecare parte.
Scoate chiftelutele pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se pot servi cu o garnitura de cartofi prajiti, piure sau o salata de varza.
Pofta buna!
Ingrediente Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit
Ingrediente Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit:
500 g carne tocata (de porc, vita sau amestec)
1 ceapa mica, tocata fin
2 catei de usturoi, pisati
1 ou
2-3 linguri de pesmet (pentru compozitie)
sare si piper dupa gust
1 lingurita boia dulce (optional)
verdeata tocata (patrunjel sau marar)
100-150 g pesmet (pentru tavalit chiftelutele)
ulei pentru prajit