Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara

Cu aceasta Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara, m-am "intalnit" in Mamaia, la restaurantul Aurora, cu cativa ani in urma. Mi-a placut.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara
Cu aceasta Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara, m-am "intalnit" in Mamaia, la restaurantul Aurora, cu cativa ani in urma. Mi-a placut si de atunci a intrat in meniul familiei. Chiar daca reteta pare complicata si ingredientele sunt ceva mai multe, va asigur ca nu e deloc asa ci ca se face destul de usor. Daca va plac mancarurile cu sos, aceasta reteta va fi o incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente pentru Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara
1 kg cotlet dezosat de porc 500 g ciuperci 150 g bacon 1 conserva de rosii cuburi 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1 foaie de dafin sare, piper 1/2 lingurita cimbru uscat 1 lingurita zahar (optional) putin patrunjel verdePreparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara
Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie.
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste baconul.
In grasimea ramasa se calesc ciupercile feliate.
Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa tocata marunt.
Se adauga rosiile pasate si 250 ml apa. Sosul de rosii se pune la fiert. Se adauga sare, piper, cimbru, foaie de dafin si o lingurita zahar. Zagarul are rolul de a taia din aciditatea rosiilor. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, dupa care se adauga carnea prajita. Se lasa la fiert 15 minute. Carnea nu trebuie fiarta foarte mult, pentru ca ea este deja prajita si se va gati destul de repede. Se adauga baconul rumenit si ciupercile. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa.
La final se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul zdrobit.
Se serveste cu garnitura preferata. Mie imi place cu piure de cartofi.
Poate va place si Escalop de porc cu ciuperci sau Escalop de porc in sos de mustar
Asa-i ca merge bine cu muraturi?
Ingrediente Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara
1 kg cotlet dezosat de porc
500 g ciuperci
150 g bacon
1 conserva de rosii cuburi
1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingurita zahar (optional)
putin patrunjel verde