Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Reteta culinara rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Fiind sezonul verzei, m-am gândit să reiau o rețetă mai veche, de pulpe de pui la coptor, dar de data asta, pe pat de varză dulce, morcovi și roșii, Deoarece varză proaspătă se găsește aproape tot anul, în market și chiar la piață, puteți face acest fel de mâncare, oricând vă este poftă! Pulpele de pui le puteți pune la marinat chiar și cu o seară înainte, dar de data aceasta m-am hotărât la o marinare uscată, rapidă.
3 pulpe de pui, întregi 1 varză proaspătă 1 ceapă roșie (sau galbenă) 4-5 linguri suc de roșii (opțional) 1 roșie proaspătă, mai mare 4-5 căţei de usturoi 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline 1 linguriță oțet balsamic (opțional) zeamă de lămâie (opțional) coajă de lămâie ecologică (opțional) oregano sau cimbru, după gust (opțional) piper după gust sare după gust boia de ardei dulce (sau iute), după gust verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată măruntNe ocupă mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze! Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.
Pentru marinare am folosit sare, piper, boia de ardei dulce, sos de soia, sos de piper, oțet balsamic, ulei de măsline. Puteți să folosiți și alte condimente, dacă vreți. Pudrăm pulpele cu condimentele dorite și le lăsăm să se marineze! Marinarea va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!
Între timp tăiem varza în felii mai groase, cam de două degete și le punem pe fundul tăvii. Peste ele punem rondele de ceapă, de morcovi și felii de roșie. Strecurăm și câțiva căței de usturoi, tăiați felii. Inițial am vrut să pun, printre feliile de varză și un cartof sau doi, tăiați cubulețe, dar am renunțaț în cele din urmă! Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat...). Stropim apoi cu o lingură/două de ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Deasupra acestui pat așezăm pulpele de pui, care între timp s-au marinat. Punem tava în cuptorul încins și lăsăm până când carnea este rumenită, cât de mult ne place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.
Cât de simplă și gustoasă, poate fi această rețetă rapidă, de pulpe de pui la cuptor... carnea este moale și suculentă iar pielea crocantă! Mai mult, acest fel de mâncare este dietetic și foarte dulce, de la legume.
Poftă bună!
Ingrediente Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
3 pulpe de pui, întregi
1 varză proaspătă
1 ceapă roșie (sau galbenă)
4-5 linguri suc de roșii (opțional)
1 roșie proaspătă, mai mare
4-5 căţei de usturoi
4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline
1 linguriță oțet balsamic (opțional)
zeamă de lămâie (opțional)
coajă de lămâie ecologică (opțional)
oregano sau cimbru, după gust (opțional)
piper după gust
sare după gust
boia de ardei dulce (sau iute), după gust
verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată mărunt