Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată
Astăzi vă prezentăm rețeta de bază pentru un aluat grozav de plăcintă. Poți pregăti plăcinte, cornuri, pide sau multe alte bunătăți. Pentru această Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, apă, ulei.
Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată: 1200 g făină de grâu (2 porții mari) 14 g drojdie uscată 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 75 ml ulei 700 ml apă călduță 1 lg oțetCum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:
Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor.
Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și jumătate din cantitatea de ulei.
Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteză. Încorporează și restul de ulei în aluat.
Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 h.
Odată dospit bine aluatul, poți pregăti Cornuri cu gem, Poale-n brau sau Placinta cu mere.
Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.
Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată
Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:
1200 g făină de grâu (2 porții mari)
14 g drojdie uscată
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
75 ml ulei
700 ml apă călduță
1 lg oțet