Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

 

Astăzi vă prezentăm rețeta de bază pentru un aluat grozav de plăcintă. Poți pregăti plăcinte, cornuri, pide sau multe alte bunătăți. Pentru această Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, apă, ulei.  

Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată: 1200 g făină de grâu (2 porții mari) 14 g drojdie uscată 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 75 ml ulei 700 ml apă călduță 1 lg oțet

Cum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:

Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și jumătate din cantitatea de ulei.

Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteză. Încorporează și restul de ulei în aluat. 

Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 h. 

Odată dospit bine aluatul, poți pregăti Cornuri cu gem, Poale-n brau sau Placinta cu mere.

Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.

Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:

1200 g făină de grâu (2 porții mari)

14 g drojdie uscată

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

75 ml ulei

700 ml apă călduță

1 lg oțet

Categorii

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t