Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

Este un preparat ușor pe care îl puteți pregăti și în varianta picantă, dacă vă place Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi,

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

 

Tocănița de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie, este o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Se prepară în mai puțin de o oră și se poate servi atât la prânz, cât și la cină, cu mămăliguță caldă sau doar cu pâine! Este un preparat ușor pe care îl puteți pregăti și în varianta picantă, dacă vă place Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

piept/pulpe de pui dezosate (cca 1 kg) 500 g de ciuperci champignon/pleurotus sare, după gust piper măcinat, după gust boia de ardei dulce/iute (opțional) cimbru, după gust (opțional) 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline 4-5 căței de usturoi, pisat 1 ceapă mică (opțional) pătrunjel verde, tocat 1/2 cană de vin alb sec (opțional)

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să îndepărtați pielea, dacă nu ne place.

Punem o parte din ulei, într-o tigaie la incins, la foc mare. Adăugăm carnea de pui și o rumenim puțin (până se albește) pe fiecare parte, cam 3-4 minute după care o scoatem pe o farfurie.

Pasul 2. Pregătim ciupercile, le spălăm și le tăiem în 2/4 bucăți, dacă sunt prea mari. Putem să îndepărtăm pielița de pe pălăriuță, dacă nu ne place gustul specific, pe care-l dă.

Adăugăm și restul de ulei în tigaie, punem ciupercile și presărăm puțină sare care va ajuta la eliminarea apei de către ciuperci. Punem capacul și lăsăm ciupercile să fiarbă înăbușit, cam 2-3 minute, la foc mic. Îndepărtăm capacul, iuțim focul și rumenim ciupercile, cam 4-5 minute.

Pasul 3. Punem carnea de pui, peste ciuperci, ceapa tocată mărunt, roșia tăiată cubulețe și o crenguță de cimbru uscat. La nevoie adăugăm și puțină apă, supă de legume/carne sau vin alb. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, până când se înmoaie bine ciupercile și carnea. Când zeama a scăzut, putem să mai lăsăm ca să se rumeneasca carnea si ciupercile.

Observație1: Obișnuiesc să pun și o ceapă la tocăniță, deoarece îi va da un gust mai dulce.

Observație2: Dacă vă place cu sos, atunci nu lăsați să scadă zeama de tot!

Pasul 4. Stingem focul, adăugăm usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust. Amestecăm ușor, punem capacul și lăsăm ca să se întrepătrundă gusturile, cam 10-15 minute. Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

Daca sunteti in cautarea unei variante cu orez - Orez cu pui si rosii la cuptor

Mazare cu pulpe de pui am gatit noi ieri, si-a fost peste asteptari de buna!

Mi-a atras atentia aceasta Tocanita de telina cu pui si-o voi incerca cat de curand!

Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

piept/pulpe de pui dezosate (cca 1 kg)

500 g de ciuperci champignon/pleurotus

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce/iute (opțional)

cimbru, după gust (opțional)

5-6 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline

4-5 căței de usturoi, pisat

1 ceapă mică (opțional)

pătrunjel verde, tocat

1/2 cană de vin alb sec (opțional)

Categorii