Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco
Reteta culinara Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco din categoria Reteta de vedeta. Specific Italia. Cum sa faci Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco
Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !
Ingrediente Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco
Orez Carnaroli – 100 g Stock de legume – cca 450 ml Unt – 30 g Parmezan Delaco – 100 g Ceapa rosie – 1 buc Ceapa verde – 3-4 fire Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita Vin alb, demisec – 150 ml Ciuperci Champignon, mari – 3 buc Cimbru – 2 crengute Sare cu verdeturi – dupa gust Ulei de masline – 2 linguri
Orez Carnaroli – 100 g
Stock de legume – cca 450 ml
Unt – 30 g
Parmezan Delaco – 100 g
Ceapa rosie – 1 buc
Ceapa verde – 3-4 fire
Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita
Vin alb, demisec – 150 ml
Ciuperci Champignon, mari – 3 buc
Cimbru – 2 crengute
Sare cu verdeturi – dupa gust
Ulei de masline – 2 linguri