Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Reteta culinara Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco din categoria Reteta de vedeta. Specific Italia. Cum sa faci Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

 

Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !

Ingrediente Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Orez Carnaroli – 100 g Stock de legume – cca 450 ml Unt – 30 g Parmezan Delaco – 100 g Ceapa rosie – 1 buc Ceapa verde – 3-4 fire Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita Vin alb, demisec – 150 ml Ciuperci Champignon, mari – 3 buc Cimbru – 2 crengute Sare cu verdeturi – dupa gust Ulei de masline – 2 linguri

Orez Carnaroli – 100 g

Stock de legume – cca 450 ml

Unt – 30 g

Parmezan Delaco – 100 g

Ceapa rosie – 1 buc

Ceapa verde – 3-4 fire

Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita

Vin alb, demisec – 150 ml

Ciuperci Champignon, mari – 3 buc

Cimbru – 2 crengute

Sare cu verdeturi – dupa gust

Ulei de masline – 2 linguri

Categorii