Rosii umplute

Reteta culinara Rosii umplute din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Rosii umplute

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rosii umplute

 

Roșioare umplute? De ce nu?! Mama mea făcea des așa ceva și ne plăceau foarte mult. Sunt extrem de delicioase, se prepară ușor și repede.

10-12 roșii, nu prea mari 500-600 g carne tocată, de porc (poate fi și în amestec, carne de porc și de vită) 1 ceapă mare 1 pahar ras cu orez sare, după gust piper măcinat, după gust boia de ardei dulce sau iute, după gust 1 ou (opțional) 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem uleiul într-o tigaie (3-4 linguri) și prăjim ceapa. După ce se inmoaie ceapa, punem orezul și miezul de la roșii, tăiat mărunt și le călim împreună, cam 10-15 minute (până ce scade zeama de la roșii!), amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Când este gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. După ce ceapa s-a răcit, o amestecăm cu carnea tocată și eventual un ou. Puteți să nu puneți ou dar dacă carnea este mai grasă, e bine s-o faceți deoarece leagă mai bine compoziția! Mama mea punea mereu un ou în compoziția de sarmale, ardei umpluți sau roșii umplute. Condimentăm cu sare, piper și boia dulce, după gust.

 

Observație: Dacă se dorește se mai poate pune pastă de tomate, sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine.Umplem roșiile cu compoziția deja pregătită și le așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm apă până ce le acoperă și le punem să fiarbă, la foc mic, cu capacul pus. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, fără să îndepărtăm capacul.Servim roșiile umplute, cu sau fără smântână, cum ne place.Poftă bună!

Ingrediente Rosii umplute

10-12 roșii, nu prea mari

500-600 g carne tocată, de porc (poate fi și în amestec, carne de porc și de vită)

1 ceapă mare

1 pahar ras cu orez

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce sau iute, după gust

1 ou (opțional)

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

Categorii