Rulada cu crema mascarpone si zmeura

Reteta culinara Rulada cu crema mascarpone si zmeura din categoria Prajituri. Cum sa faci Rulada cu crema mascarpone si zmeura

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu crema mascarpone si zmeura

 

Rulada, este un desert de efect, simplu si gustos. Eu am folosit fructe congelate, dar, desigur, puteti sa folositi fructe proaspete, de sezon.

 

INGREDIENTE
6 oua 6 linguri faina 2 linguri cacao neagra 50 ml ulei de floarea soarelui Un praf de sare 6 linguri zahar Pentru crema: 200 gr mascarpone 200 gr smantana pentru frisca 100 gr zahar 1 plic extract de vanilie Finnese Dr. Oetker 200 gr zmeura congelata Pentru decor: 100 gr ciocolata cu lapte

Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacao trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor. Pregatim tava mare a aragazului cu hartie de copt. Se pune aluatul in tava, se niveleaza cu spatula pe toata suprafata, se da tava la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 15 minute.

Dupa ce s-a copt foaia de blat pentru rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta de varfuri moi. Adaugam toata branza mascarpone si mixam pana crema se intareste. Atentie sa nu mixati prea mult si crema sa se taie. La final adaugam extractul de vanilie si 150 gr zmeura.

Peste foaia de blat intindem crema, presaram restul de fructe si rulam usor pana obtinem o rolada. Imbracam rulada in folie de prospetime si dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.

Se topeste ciocolata si se orneaza rulada. Se feliaza cu un cutit si se serveste. Este foarte aspectuoasa si absolut delicioasa. Sa va fie de folos!!!

Ingrediente Rulada cu crema mascarpone si zmeura

6 oua

6 linguri faina

2 linguri cacao neagra

50 ml ulei de floarea soarelui

Un praf de sare

6 linguri zahar

Pentru crema:

200 gr mascarpone

200 gr smantana pentru frisca

100 gr zahar

1 plic extract de vanilie Finnese Dr. Oetker

200 gr zmeura congelata

Pentru decor: 100 gr ciocolata cu lapte

Categorii