Rulada cu crema mascarpone si zmeura

Reteta culinara Rulada cu crema mascarpone si zmeura din categoria Prajituri. Cum sa faci Rulada cu crema mascarpone si zmeura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulada cu crema mascarpone si zmeura
Rulada, este un desert de efect, simplu si gustos. Eu am folosit fructe congelate, dar, desigur, puteti sa folositi fructe proaspete, de sezon.
INGREDIENTE
Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacao trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor. Pregatim tava mare a aragazului cu hartie de copt. Se pune aluatul in tava, se niveleaza cu spatula pe toata suprafata, se da tava la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 15 minute.
Dupa ce s-a copt foaia de blat pentru rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta de varfuri moi. Adaugam toata branza mascarpone si mixam pana crema se intareste. Atentie sa nu mixati prea mult si crema sa se taie. La final adaugam extractul de vanilie si 150 gr zmeura.
Peste foaia de blat intindem crema, presaram restul de fructe si rulam usor pana obtinem o rolada. Imbracam rulada in folie de prospetime si dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.
Se topeste ciocolata si se orneaza rulada. Se feliaza cu un cutit si se serveste. Este foarte aspectuoasa si absolut delicioasa. Sa va fie de folos!!!
Ingrediente Rulada cu crema mascarpone si zmeura
6 oua
6 linguri faina
2 linguri cacao neagra
50 ml ulei de floarea soarelui
Un praf de sare
6 linguri zahar
Pentru crema:
200 gr mascarpone
200 gr smantana pentru frisca
100 gr zahar
1 plic extract de vanilie Finnese Dr. Oetker
200 gr zmeura congelata
Pentru decor: 100 gr ciocolata cu lapte