Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Timp de preparare 3 ore si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Crema de caramel Caramelizeaza zaharul. Asta inseamna ca intr-o cratita punem zaharul si il asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu tigaia). Cand este caramelizata (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul si obtinem un sirop. Adăugați biscuiții măcinați fin sau zdrobiți și amestecați bine. Crema de cocos: Amesteca apa cu zaharul si pune-le la foc mic pana se topeste zaharul. Se adauga untul si se lasa vasul pe foc pana se topeste. In siropul obtinut se adauga nuca de cocos amestecata cu lapte praf. Ambele creme trebuie lucrate cat sunt inca calde, altfel foaia de napolitana nu se va inmuia si riscam sa ne spargem cand o rulam. Cand totul este gata, luam o foaie de napolitana si intindem un strat generos de crema de caramel. Pe deasupra punem un strat de crema de cocos si apoi rulam cat putem de strans. Înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la rece cel puțin câteva ore. Repetăm ​​procedura cu celelalte foi. După timpul de așteptare, feliem rulada și o servim.

Ingrediente Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

3 foi napolitana

crema caramel:

250 gr zahar

300 ml apa

300 gr biscuiti

crema cocos:

250 gr zahar

100 ml apa

250 gr unt

280 gr lapte praf

200 gr coco

Categorii