Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Reteta culinara Rulada de pateu de casa cu unt aromat din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada de pateu de casa cu unt aromat

 

Mereu mi-a placut pateul, fie el de porc sau de pui stiu ca il consumam cu placere. Pateul de casa este un adevarat deliciu, mi-a luat ceva vreme pana m-am hotarat sa-l fac, mi se parea ceva...complicat, delicat, si da...imi era frica de nereusita :D Pana la urma e normal, sa te sperie ceva ce n-ai mai facut, dar dupa ce se sparge gheata, parca totul devine mai usor...de facut, de mancat...stiti voi ;) Apoi a urmat practica, am exersat mai multe retete, cu diferite arome, cu sau fara unele ingrediente si am ajuns intr-un final (cel putin momentan) la o rulada cu unt. Si ideea nu-mi apartine, meritul este al unei persoane mare amatoare de paine cu pate + unt neaparat.

Ingrediente Rulada de pateu de casa cu unt aromat

500 gr ficat de curcan

1 ceapa medie

4 catei usturoi

1 lingura coniac

sare, piper

1 lingura smantana

2 linguri ulei de masline

100 gr unt

marar

Categorii