Ruladă de porc

Servita cu piure de cartofi si sfecla rosie

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat. Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm. Legăm bine rulada cu sfoară. Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară. O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru). Adăugăm în tavă puțină apă. Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C. Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir. După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere. Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :) Servim fierbinte cu garnitura preferată. Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie. Poftă bună!

Ingrediente Ruladă de porc

1 kg pulpă de porc,

sare,

piper negru proaspăt măcinat,

2 linguri pastă de roșii,

3 căței de usturoi,

1 legătură pătrunjel verde,

1 linguriță boia dulce/iute,

1 linguriță fulgi chilli,

1 linguriță cimbru uscat,

1 linguriță măghiran uscat,

3 linguri vin roșu,

2oo ml apă,

2 linguri miere,

2 linguri sos soia,

2 lingurițe pudră ghimbir,

1 lingură oțet balsamic.

Categorii