Rulada marmorata de cafea

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada marmorata de cafea

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt. Se adauga alternativ faina si amidonul, amestecate in prealabil si cernute. Se incorporeaza si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final se adauga cafeaua solubila si pudra de roscove si se amesteca superficial, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie, se coace cca. 20 minute, apoi se desface cu lama unui cutit de pe hartie, se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce cu partea coapta pe hartie, in sus. Aceasta se unge cu frisca batuta si intarita, apoi o rulam cu ajutorul hartiei si se lasa la rece de pe o zi pe alta. Se topesc cateva tablete de ciocolata alba, se intinde deasupra ruladei si se presara deasupra miez de nuca maruntit. Se mai lasa la frigider cca. 10 minute, apoi se poate felia. Pofta buna!

Ingrediente Rulada marmorata de cafea

aluat:

5 oua

125 g zahar

10 g praf de copt

75 g faina

50 g amidon

2 linguri cafea solubila

2 linguri pudra de roscove

un praf de sare

umplutura:

250 ml frisca

decor:

cateva tablete de ciocolata alba

100 g miez de nuca prajit si maruntit

Categorii