Ruladă necoaptă

Reteta culinara Ruladă necoaptă din categoria Dulciuri. Cum sa faci Ruladă necoaptă

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ruladă necoaptă

 

Ehhe, asta e deja o prăjitură veche, de familie. Așa că și noi am prestat-o ;) da zic bine noi, nu eu că am fost trei generații la realizarea acestei bunăciuni în familie ;) Zmeișorii, Mumicea, Rekila nume de cod de pe Bucătăraș ;) și Nagymama ;) Nu că ar fi greu de realizat, doar că s-a nimerit ca să ne găsim împreună și să facem ceva bun! ;) P.S. Până și nucile tot așa în familie, TataZmeu la spart, Nagymama la curățat, tot TataZmeu la măcinat și eu tot timpul la pozat! ;)

Pentru foaie: Nuci măcinate 250 g, Zahăr pudră 250 g, Ou 1 bucată, Pudră de cacao 1 lingură. Pentru cremă: Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți, Zahăr pudră 150 g, Unt 150 g, Zahăr vanilinat 1 plic.

Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.

Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o cream omogenă.

Pentru ansamblare, aluatulde cacao și nucă se pune pe o foaie de pergament, deasupra altă foiae și se începe presarea, adică rularea aluatului cât să se obțină o foaie subțire și egală. Aici m-au ajutat Zmeișorii ;) Peste foaia de nucă și cacao, se întinde crema din ou fiert și unt, uniform. Apoi se începe rularea, ușor, ușor ;) Rulada obținută se pune la rece pentru minim3 ore sau mai bine până a doua zi.

Se taie în felii subțiri și se savurează cu drag alături de familie! ;)

Ingrediente Ruladă necoaptă

Pentru foaie: Nuci măcinate 250 g, Zahăr pudră 250 g, Ou 1 bucată, Pudră de cacao 1 lingură. Pentru cremă: Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți, Zahăr pudră 150 g, Unt 150 g, Zahăr vanilinat 1 plic.

Categorii