Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Reteta culinara Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac din categoria Peste. Cum sa faci Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

 

Am spus de curand pe forum ca exista un cuvant pe care mi-ar placea sa il aud cand cineva mananca ceva gatit de mine. Ei bine, l-am auzit! Si a meritat :) Stiu ca nu e prea modest sa iti lauzi propriile creatii, dar de data asta m-am intrecut pe mine, m-am autoimpresionat chiar! Aveam in congelator cam 200 grame file de somon si vreo 400 de Pollock de Alaska (nu stiu daca se gaseste la noi, e un peste alb, cu un gust nu foarte pronuntat, dar mai aromat ca Panga-care mie mi se pare cam fad, insa la acelasi pret... daca la noi nu se gaseste, poate fi inlocuit cu alt peste alb, care sa aiba cat de cat aroma). Asa, acum eu zic cantitatile cum era congelat, ca dezghetat, era mult mai usurel :)) Si nu stiam ce sa fac cu pestele asta, mai ales ca bucata de somon era cam mica. Asa ca am bagat nasul la racoare, adica in frigider si am scos de acolo o jumatate de ardel, niste cascaval Gouda feliat si mustar mexican Kamis. Despre mustar precizez de care am folosit exact, pentru ca mi s-a parut excelent. In primul rand e cu boabe intregi, ceea ce nici nu se compara cu mustarul pasta... e foarte bun! mai ales cum pocnesc usor bobitele in gura si e asa fin si aromat. La noi s-ar putea sa nu fie mexican inca, pentru ca abia a aparut aici (kamis e comp. poloneza), dar au mustar frantuzesc boabe. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar ma gandesc ca ar fi si asta ok, eventual amestecat cu un pic de praf de ardei cayenne. Si cu aceste ingrediente insirate pe masa, mi-a venit ideea sa fac niste rulouri, unse de un strat generos de mustar boabe. Au iesit atat de gustoase, incat m-am convins ca cele mai bune retete imi ies cand le fac in joaca si cu chef de experimentat! Combinatia de peste alb si somon, completat de cascaval topit, gust de boabe de mustar la exterior si miez dulce de ardel la interior, totul pe un pat de frunzulite verzi de spanac stropite cu lamaie... ca o poezie de arome :D ma cam intrec, nu?! dar nu ma pot abtine, hehe! Sper sa va placa cel putin la fel de mult ca noua!

Ingrediente Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

200 grame sfile somon

500 grame file Pollock de Alaska sau alt peste alb (eu aveam doar 400 grame si asta congelat, ar fi mers mai mult, sa-mi iasa mai multe rulouri pentru ca mi-au ramas niste bucatele de somon)

jumatate de ardel rosu

cascaval feliat (cate fasii intra pe fiecare rulou)

mustar mexican boabe Kamis

sare

piper

spanac verde

lamaie

Categorii