Salam de biscuiti

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salam de biscuiti

Un desert clasic ce poate fi adaptat după preferințe și poate fi pregătit de fiecare dată în altă combinație, fiind astfel un dulce vechi și nou în același timp. Vouă cum vă place? Mod de preparare: Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare. Se toacă mărunt fisticul, miejii de nucă (rumeniți la cuptor înainte) și ciocolata. Separat, se bat cu mixerul crema mascarpone cu îndulcitorul, o lingură de cacao, cafeaua și esența de rom. Se încorporează biscuiții, fisticul, ciocolata, dar și coaja rasă de portocală și stafidele. Se amestecă ușor, cu o spatulă. Pe o bucată de folie alimentară se pudrează zahărul și cacaoa, apoi se întinde amestecul pregătit anterior. Se rulează cu grijă, cu ajutorul foliei. Dacă vreți, o puteți înveli și în hârtie de copt, pentru a nu lua alte arome din frigider, dar și ca să stea cât mai strâns. Se dă la frigider până a doua zi. Porții: 12 Timp de pregătire: 30 min Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/salam-de-biscuiti.html

Ingrediente Salam de biscuiti

400 g biscuiți simpli (fără cremă)

40 g fistic

30 g mieji de nucă rumeniți

40 g ciocolată cu lapte

50 ml lapte rece

250 g cremă mascarpone

2,5 ml îndulcitor

2 linguri cacao neagră Dr. Oetker

1 linguriță cafea măcinată

1 linguriță esență de rom

1 linguriță coajă rasă de portocală

20 g stafide

1 lingură zahăr pudră

Categorii