Salam de biscuiţi reţetă

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salam de biscuiţi reţetă

Reteta Salam Biscuiti Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatile mici. Amestecați cu rahat (sau stafide) tăiate în bucăți mici, dacă folosiți. Intr-o cratita se pun 60 ml de lapte si zahar si se fierb pana se face un sirop legat (la aproximativ 1 minut dupa ce siropul incepe sa faca spuma). Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adauga cacao (si cafea daca folosesti) dizolvata in 60 ml lapte. Adăugați esența de rom. Se lasa sa fiarba. Se toarna treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vezi ca biscuitii se leaga si se inmoaie putin. Este posibil să nu aveți nevoie de tot siropul.Presărați puțină cacao (sau pudră de ciocolată) pe o folie de plastic și puneți jumătate din compoziție. Rulați strâns într-un sul și împingeți ambele capete din salam. Legați strâns la ambele capete și dați salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Ingrediente Salam de biscuiţi reţetă

250 gr biscuiti simpli

250 gr zahar

100 gr unt

50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie

rahat turcesc (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)

120 ml lapte

esenta de rom (sau vanilie)

Categorii