Salam de ciocolata cu fructe uscate

Timp de preparare 24 ore si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salam de ciocolata cu fructe uscate

Întâi și-ntâi, va trebui să topești ciocolata la bain-marie (1). Aruncă și untul în baia de ciocolată (2) și lasă totul să se topească și să se amestece omogen. Dacă vrei un gust mai intens, presară un vârf de cuțit de sare (3). Da, da, sare! Acum, rupe biscuiții în bucățele nici prea mari, nici prea mici și pune-i într-un vas (4), împreună cu fructele uscate întregi (5). Toarnă apoi ciocolata topită încă fierbinte (6), pentru ca fructele uscate să se înmoaie puțin, și amestecă bine. Nu mai ai mult până la final. Acoperă cu hârtie de copt (7) o tavă de chec cu dimensiunea de aproximativ 11 x 21 cm și varsă conținutul în ea (8). Aranjează și nivelează compoziția (9). Acum, tava va trebui să aștepte cuminte în frigider 24 de ore, pentru ca salamul de ciocolată cu fructe uscate să se întărească. Te felicităm pentru răbdarea de care ai dat dovadă! Au trecut cele 24 de ore, iar tu vrei să vezi cum a ieșit minunata „lucrare” culinară. Dar mai stai puțin! Scoate-o din frigider cu cel puțin o oră înainte, ca să o poți tăia. Vezi reteta video aici: http://www.papalapap.ro/salam-de-ciocolata-si-fructe-uscate/

Ingrediente Salam de ciocolata cu fructe uscate

60 g nuci

60 g migdale

60 g alune

150 g unt

150 g biscuiți cu unt

175 g ciocolată

un vârf de sare

Categorii