Salata Caesar
Reteta culinara Salata Caesar din categoria Salate. Cum sa faci Salata Caesar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata Caesar
Pentru crutoane: amestecați uleiul cu ierburile uscate și usturoiul zdrobit și sarea. Pâinea se taie cubulețe, se toarnă cu o lingură de ulei condimentat. Amestecați cu 2 linguri de pâine și coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Acestea trebuie verificate la fiecare 5-10 minute și întoarse. Am primit 2 tavi mari de crutoane.
Pentru pui la gratar: taiati pieptul de pui, bateti putin, folosind o punga. Asezonați cu sare și curry. Se incinge o tigaie de teflon, la foc mic, apoi se adauga uleiul (eu am folosit nuca de cocos la gatit) si bucatile de pui. Continuați să prăjiți la foc mic. La final, tăiați pentru salată.
In acest timp se face maioneza: se amesteca 2 galbenusuri crude (eu doar o fac, fara galbenusul fiert) cu sare, mustar si sare de lamaie. Se adauga putin ulei (la inceput o picatura) si se amesteca intr-o directie, pana la final (altfel se taie). Folositi tot uleiul, turnand putin cate putin si amestecand continuu.
Se spală salata verde, se scurge și se taie fâșii. Se pun intr-un bol, apoi se aseaza crutoanele, bucatile de pui si maioneza.
Ingrediente Salata Caesar
Pentru gratar pui:
1 piept pui
curry
sare
ulei floarea-soarelui/ulei cocos (pentru gatit)
Pentru maioneza:
2 galbenusuri crude
1 lg-ta mustar
sare
sare de lamaie
150 ml ulei
Pentru crutoane:
400 g paine felii
75 ml ulei masline
1 lg oregano
1 lg busuioc
1 lg cimbru
5 catei usturoi
1/2 lg-ta sare
Alte ingrediente:
1 salata verde