Salata Caesar

Reteta culinara Salata Caesar din categoria Salate. Cum sa faci Salata Caesar

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Caesar

Pentru pui la gratar: 1 piept de pui curry sare ulei de floarea soarelui / ulei de nucă de cocos (pentru gătit) Pentru maioneza: 2 galbenusuri crude 1 muștar lg-ta sare sare de lamaie 150 ml ulei Pentru crutoane: 400 g pâine feliată 75 ml ulei de măsline 1 lg oregano 1 lg busuioc 1 lg cimbru 5 catei de usturoi 1/2 lg sare Alte ingrediente: 1 salata verde

Pentru crutoane: amestecați uleiul cu ierburile uscate și usturoiul zdrobit și sarea. Pâinea se taie cubulețe, se toarnă cu o lingură de ulei condimentat. Amestecați cu 2 linguri de pâine și coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Acestea trebuie verificate la fiecare 5-10 minute și întoarse. Am primit 2 tavi mari de crutoane.

Pentru pui la gratar: taiati pieptul de pui, bateti putin, folosind o punga. Asezonați cu sare și curry. Se incinge o tigaie de teflon, la foc mic, apoi se adauga uleiul (eu am folosit nuca de cocos la gatit) si bucatile de pui. Continuați să prăjiți la foc mic. La final, tăiați pentru salată.

In acest timp se face maioneza: se amesteca 2 galbenusuri crude (eu doar o fac, fara galbenusul fiert) cu sare, mustar si sare de lamaie. Se adauga putin ulei (la inceput o picatura) si se amesteca intr-o directie, pana la final (altfel se taie). Folositi tot uleiul, turnand putin cate putin si amestecand continuu.

Se spală salata verde, se scurge și se taie fâșii. Se pun intr-un bol, apoi se aseaza crutoanele, bucatile de pui si maioneza.

Ingrediente Salata Caesar

Pentru gratar pui:

1 piept pui

curry

sare

ulei floarea-soarelui/ulei cocos (pentru gatit)

Pentru maioneza:

2 galbenusuri crude

1 lg-ta mustar

sare

sare de lamaie

150 ml ulei

Pentru crutoane:

400 g paine felii

75 ml ulei masline

1 lg oregano

1 lg busuioc

1 lg cimbru

5 catei usturoi

1/2 lg-ta sare

Alte ingrediente:

1 salata verde

Categorii