Salata Caprese
Reteta culinara din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Salata Caprese
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata Caprese
Chiar dacă simbolic, am ales să particip la acest frumos concurs Mândru că sunt bucătarul meu! De asemenea, sunt mândru că sunt bucătar și îmi place foarte mult și îmi este dor să particip la o altă provocare. Primul an în care mă bucur de rodul muncii, mai exact de rodul pământului precum face el toată lucrarea, dar este primul an în care îmi pun sufletul și munca într-o bucată de pământ. Am așteptat cu mare nerăbdare să gust din roșiile mele, iar când le-am cules, am reparat această salată simplă, în care ingredientele simple și puține dau o aromă greu de asortat, m-am gândit. Este o salată originară din Italia, dar am numit-o rețeta de suflet dat fiind faptul că am folosit roșii și busuioc din grădina mea umilă. Sper să vă placă, mulți cred că le-a plăcut această combinație, dar dacă nu ați făcut-o încă, vă îndemn să o pregătiți.
2-3 rosii de gradina 250 gr mozzarella proaspata ulei de masline fulgi de sare busuioc verdeSalata Caprese se face in doua miscari si trei miscari.
În primul rând, luați câteva frunze de busuioc și rupeți-le în jumătate, apoi ștergeți farfuria cu ele. Astfel, aroma de busuioc rămâne, iar când vei pune celelalte ingrediente, aroma va fi mai puternică.
Spălați roșiile și busuiocul. Roșiile și mozzarella se taie subțiri, apoi se pun alternativ pe o farfurie (o felie de brânză, o felie de roșie).
Stropiți cu ulei de măsline, fulgi de sare și frunze de busuioc.
Se savura cu ochii inchisi.
Pentru cei care doresc, mergeți cu o felie de pâine prăjită.
Sa-ti fie de folos!
Ingrediente Salata Caprese
2-3 rosii de gradina
250 gr mozzarella proaspata
ulei de masline
fulgi de sare
busuioc verde