Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Australia. Cum sa faci Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

 

Salata de ficat de strut cu morcovi si ceapa este gustoasa si hranitoare. Un alt mod unic de a te bucura de ficat, mai ales pentru cei agitați! 😉  

ficat de strut aprox. 450 g, lapte aprox. 500 ml, Morcovi 2 bucati, Ceapa galbena 1 bucata, 3 linguri ulei de rapita, sare de Himalaya 1 lingura, piper proaspăt măcinat 1 linguriță, 2 linguri maioneza.

Ficatul se spala, apoi se pune intr-un vas mare de sticla, se adauga lapte si se lasa la racit minim 60 de minute, maxim pana a doua zi.

Scurgeți ficatul și fierbeți în apă rece cu puțină sare timp de 35 de minute la foc mediu. Timpul de gătire depinde de mărimea bucății de ficat.

Apoi scoateți din apă și lăsați să se răcească.

Intre timp taiati ceapa si morcovii, taiati-le rondele, respectiv Julien si puneti-le la calit in putin ulei, pana devin translucide, fierte al dente.

Ficatul răcit este tăiat în bețișoare subțiri.

Pune legumele racite intr-un castron mare, asezoneaza cu sare, piper si maioneza.

Lasati salata sa se raceasca cca. 20 de minute până când gusturile sunt prietenoase.

Bafta si bafta!

Ingrediente Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Ficat de struț cca. 450 g,

Lapte cca. 500 ml,

Morcovi 2 bucăți,

Ceapă galbenă 1 bucată,

Ulei de rapiță 3 linguri,

Sare Himalaya 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Maioneză 2 linguri.

Categorii