Salata de boeuf

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de boeuf

Carnea spalata se pune la fiert iar dupa 15-20min, iar cand a iesit la suprafata spuma neagra, se arunca apa, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu putin zahar. Se procedeaza asa pentru ca aspectul final al salatei sa nu fie de culoare inchisa;dupa ce carnea este aproape fiarta,se adauga legumele impreuna cu 2 linguri de sare.Cat timp fierbe totul,se pregateste maioneza: intr-un castron se freaca galbenusul fiert cu mustar,dupa ce este omogenizat,se adauga uleiul cate putin, apoi galbenusurile crude, turnand in continuare ulei, intercalat cu zeama de lamaie. Dupa ce si-a dublat volumul,sau chiar s-a triplat, se lasa la frigider.Odata ce ai fiert carnea si legumele se scot,se taie marunt. Se adauga castravetii si sare (daca e nevoie),piper,maioneza si se amesteca bine. Se pune salata pe platou si se orneaza dupa preferinta.

Ingrediente Salata de boeuf

500 g carne de vitel(vita)

500 g morcov

1 telina mica

200 g radacina de patrunjel(pastarnac)

4-5 castraveti murati

500 g cartofi

sare

Pentru maioneza

1 galbenus fiert

2 galbenusuri crude

zeama de lamaie

ulei

1 lingura mustar

Categorii