Salată de cartofi

Reteta culinara Salată de cartofi din categoria Salate. Cum sa faci Salată de cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată de cartofi

 

O altă variantă de salată orientală, adaptată gustului nostru și ce am găsit în frigider/cămară. O altă variantă de salată orientală, adaptată gustului nostru și ce am găsit în frigider/cămară.   Bafta si bafta!

Cartofi albi pentru fiert cca. 1000 g, Ouă de pui 4 buc, Ouă de prepeliță 10 buc, Ceapă roșie 2 buc, Gogoși acrișor cca. 200 g, castravete proaspăt 1 bucată de cătină, măsline verzi umplute cu hamsii cca. 200 g măsline negre feliate aprox. 100 g, sare de Himalaya 1 linguriță, 1 linguriță piper proaspăt măcinat, 2-3 linguri ulei de măsline, 1-2 linguri oțet de vin, țelină țelină aprox. 100 g.

Fierbeți cartofii în coajă, în apă cu sare pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu, descoperit. Apoi scurgeți, treceți sub jet de apă rece.

Ouăle se pun la fiert într-un vas mare, în apă rece să le acopere, cu o lingură de sare, 7 minute, ca să fie tari la tăiere.

Cartofii si ouale, trecute sub un jet de apa rece, se curata de coaja.

Tăiați cartofii cubulețe, ouăle rondele, iar ouăle de prepeliță se lasă întregi.

În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă ceapa feliată, măslinele, gogoșile murate, Julienul tocat, castraveții tăiați cubulețe, țelina tocată, apoi se amestecă ușor până se încorporează toate ingredientele.

Condimentam salata cu sare, piper, ulei de masline si putin otet, dupa gust, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Salata se serveste dupa ce s-a racit usor la frigider, minim 2 ore !!!!

Bafta si bafta!

Ingrediente Salată de cartofi

Cartofi albi pentru fiert cca. 1000 g, Ouă de găină 4 bucăți, Ouă de prepeliță 10 bucăți, Ceapă roșie 2 bucăți, Gogoșari dulci acrișori cca. 200 g, Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară, Măsline verzi umplute cu anșoa cca. 200 g, Măsline negre feliate cca. 100 g, Sare Himalaya 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Ulei de măsline 2-3 linguri, Oțet din vin 1-2 linguri, Țelină apio cca. 100 g.

Categorii