Salata de ciuperci uscate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de ciuperci uscate

Ciupercile se spala, se lasa la muiat 10-12 ore, intre timp schimbam apa de 2-3 ori. Se fierb in apa clocotita in prelabil. Adaugam o ceapa, sare, piper, foaie de dafin. Fierbem timp de o ora. Separat taiem ceapa marunt, o oparim intr-un baitz obtinut din 50 ml otet, 150 ml apa, sare, piper, foaie de dafin.Lasam sa se raceasca. Ciupercile fierte, se strecoara, se lasa la racit si se incorporeaza cu ceapa oparita si racita si maioneza.(daca dorim sa mancam aceasta salata in post, folosim maioneza de post.)Eu am facut aceasta salata in ajunul Bobotezei, deci a fost o salata de post.

Ingrediente Salata de ciuperci uscate

200 g ciuperci uscate

3 cepe

1 foaie de dafin

sare

piper

enibahr

5 linguri maioneza

50 ml otet

Categorii