Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Reteta culinara Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

 

"retete festive de iarna" Am pregătit o salată de pui cu ciuperci și am decorat-o în spiritul sărbătorilor. Decorul a fost un pic mai migălos, dar a fost de efect.

 

INGREDIENTE
-pentru salata: 4 pulpe de pui dezosate 1 ardei gras roșu 1 ardei galben 50g masline 1 borcan ciuperci feliate sare castraveți murați 1 felie de țelină -pentru maioneza: 2 ouă 100ml ulei o lingură muștar zeamă de lămâie -pentru decor: ¼ ardei roșu ¼ ardei galben Albușul de la ou (fiert pentru maioneză) 3-4 măsline Mărar

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe măslinele, ardeiul și castraveții și se adaugă peste restul compoziției. Se păstrează câteva măsline și o bucată de ardei gras și galben pentru decor. Se adaugă țelina dată pe răzătoarea mică și se amestecă.

Pentru maioneză se folosesc 2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert) care se amestecă și se adaugă câte puțin ulei peste ele. Pentru a fi sigură că nu se taie maioneza te sfătuiesc să amesteci într-un singur sens. La final se adaugă muștar și lămâie după gust.

Se adaugă maioneza peste restul compoziției, se adaugă sare după gust și se amestecă ușor. Eu am păstrat 2-3 linguri de maioneză și le-am întins peste salată, după ce am transferat-o într-un castron.

Pentru decor, se decupează bucăți din ardeiul roșu și albușul de ou fiert și se face căciula și îmbrăcămintea moșului. Din măsline se fac ochii, cureaua și bocancii moșului. Din ardeiul galben se fac fața și mâinile moșului. Se așează ingredientele astfel încât să-l obții pe Moș Crăciun.

Ingrediente Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

-pentru salata:

4 pulpe de pui dezosate

1 ardei gras roșu

1 ardei galben

50g masline

1 borcan ciuperci feliate

sare

castraveți murați

1 felie de țelină

-pentru maioneza:

2 ouă

100ml ulei

o lingură muștar

zeamă de lămâie

-pentru decor:

¼ ardei roșu

¼ ardei galben

Albușul de la ou (fiert pentru maioneză)

3-4 măsline

Mărar

Categorii