Salau si stiuca la cuptor

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Salau si stiuca la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salau si stiuca la cuptor

 

 Mereu primesc cereri de peste prajit. Eu : nu si nu . Mai bine si mai sanatos la cuptor !!! De data aceasta am gasit reteta perfecta sa multumeasca pe toata lumea  Am avut patru fileuri frumoase de salau, dar prea putine pentru pofta noastra de peste. La acestea am folosit faina alba. La rondelele de stiuca am folosit faina de malai.

 

INGREDIENTE
500 gr fileuri salau 500 gr rondele stiuca 4 linguri ulei masline 1 lingura pasta ardei iute de casa[ Eros Pista ] 1 lingura rasa usturoi uscat granulat 1 lamaie -zeama faina alba faina malai sare Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de ora . Pregatiti tava tapetata cu hartie de copt . Salaul se tavaleste prin faina alba . Stiuca se tavaleste prin faina de malai . Se aseaza bucatile de peste in tava . Pentru ca mi-a mai ramas putin ulei aromat de la marinare , l-am distruibuit peste fileurile de salau . Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 205 grade celsius coacere 3D . In ultimele 5 minute se creste temperatura la 280 grade pentru o gratinare frumoasa . Serviti pestele copt alaturi de legume , mujdei sau salata preferata . Pofta buna !!!

Ingrediente Salau si stiuca la cuptor

500 gr fileuri salau

500 gr rondele stiuca

4 linguri ulei masline

1 lingura pasta ardei iute de casa[ Eros Pista ]

1 lingura rasa usturoi uscat granulat

1 lamaie -zeama

faina alba

faina malai

sare

Categorii