Saltimboca alla romana cu mozzarella

Reteta culinara Saltimboca alla romana cu mozzarella din categoria Vita. Specific Italia. Cum sa faci Saltimboca alla romana cu mozzarella

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Saltimboca alla romana cu mozzarella

 

Am preluat aceasta reteta clasica italiana de la chef Jaques Pepin. De obicei se prepara fara mozzarella dar mie mi-a placut aceasta varianta . Salvia am suficienta asa ca am trecut la treaba . Se prepara rapid si este delicioasa .Prin traducere saltimboca inseamna ,, sare in gura '' , buna denumire , este o incantare pentru papilele gustative. La inceput reteta a aparut in Venetia dar a fost repede adoptata si servita in localurile romane .

Ingrediente Saltimboca alla romana cu mozzarella

1 kg carne vitel

400 gr mozzarella

400 gr prosciutto

100 ml vin alb

frunze de salvie

3 linguri unt

3 linguri ulei masline

1 lingura capere

faina alba

sare

piper

Orez, rosii

Categorii