Saltimboca alla romana cu mozzarella
Reteta culinara Saltimboca alla romana cu mozzarella din categoria Vita. Specific Italia. Cum sa faci Saltimboca alla romana cu mozzarella
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saltimboca alla romana cu mozzarella
Am preluat aceasta reteta clasica italiana de la chef Jaques Pepin. De obicei se prepara fara mozzarella dar mie mi-a placut aceasta varianta . Salvia am suficienta asa ca am trecut la treaba . Se prepara rapid si este delicioasa .Prin traducere saltimboca inseamna ,, sare in gura '' , buna denumire , este o incantare pentru papilele gustative. La inceput reteta a aparut in Venetia dar a fost repede adoptata si servita in localurile romane .
Ingrediente Saltimboca alla romana cu mozzarella
1 kg carne vitel
400 gr mozzarella
400 gr prosciutto
100 ml vin alb
frunze de salvie
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
1 lingura capere
faina alba
sare
piper
Orez, rosii