Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles
Reteta culinara Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles din categoria Vita. Specific Italia. Cum sa faci Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles
De mult mi-am tot propus să realizez reţeta asta. Însă de fiecare dată a intervenit câte ceva şi am amânat. Ba nu am avut carne de viţel, ba nu am avut salvie, ba nu am avut pentru cine s-o fac. Pentru Saltimbocca alla romana exista o reteta oficial recunoscuta de asociatia Federazione Italiana Cuochi , la aceasta am recurs eu, si vreau sa v-o impartasesc si voua. Garnitura poate fi aleasa dupa voie, mi mi s-a parut ca varza de Bruxelles se potriveste foarte bine.
Ingrediente Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles
4 şniţele de viţel de 0, 5 cm grosime
4 felii transparente de şuncă de Parma
4 frunze proaspete de salvie
50 g de unt
50 ml de vin alb
Pentru garnitură:
500 g varză de Bruxelles
20 g unt cu verdeţuri si 20 g unt cu usturoi
o linguriţă de zahăr
un praf de nucşoară