SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

Reteta culinara SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

 

Au tot vorbit la TV zilele astea de scrumbia minunată de la Dunăre, îi spuneam lui Gabi, că pește din ăsta încă n-am mâncat, am tot cerut când am fost la mare, chipurile îl aveau în meniu, dar nu pentru perioada de vară ( Așa că Gabi, adică TataZmeu s-a dus la ”pescuit” și m-a liniștit. L-am curățat, l-am dat cu sare, i-am băgat în burtă rozmarin și lămâie așa am văzut la Motan, iar acum așteaptă cuminte grătarul. Azi i-a venit sorocul;) Tare bun, deși are multe oase, dacă e gătit bine nu se mai simt. Alături am preparat repejor o mămăliguță și o zeamă de saramură, și asta e premieră:d Una peste alta totul a fost minunat. Vă aduc rețeta de începător în ale saramurii de pește;) Pentru saramură m-am inspirat de la Ina și MVMih :D ;) Mulțumesc! :-*

Ingrediente SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

Scrumbie de Dunăre 4 bucăți cca. 1000 g,

Sare iodată,

Rozmarin proaspăt 4 crenguțe,

PENTRU SARAMURĂ:

Ardei kapia 2 bucăți,

Ceapă galbenă 3-4 bucăți,

Ardei iute verde 1 bucată,

Ceapă verde 3-4 fire,

Usturoi verde 2-3 fire,

Foaie de dafin 1 bucată,

Mix de piper (alb, roșu, negru, coriandru) 1 linguriță,

Sare iodată,

Pătrunjel verde ½ legătură,

Leuștean verde 1 fir,

roșii cubulețe ½ conservă de la SunFood

Categorii