Saramura de macrou

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită. Se prepară saramura : se pune apă la fiert şi când clocoteşte se adaugă usturoiul tocat, ardeii şi roşiile tăiate fâşiuţe, boiaua, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se lasă câteva minute la foc iute. Peştii fripţi se pun într-un castron şi se adaugă deasupra saramura. Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se poate servi. Poftă bună!

Ingrediente Saramura de macrou

4 baby macrou

2 ardei capia

2 roşii

usturoi

sare

piper

boia iute

zeamă de lămâie

pătrunjel proaspăt

ulei

Categorii