Saramura de peste
Reteta culinara Saramura de peste din categoria Peste. Cum sa faci Saramura de peste
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saramura de peste
Pregatita acasa cat si in natura, la iarba verde, saramura de peste este absolut delicioasa, inlocuieste cu succes gratarul. Daca suntem nevoiti sa stam in casa si vremea nu ne permite sa facem gratar, atunci folosim o tigaie tip gril. Dar daca vremea e frumoasa, vrem sa ne relaxam in natura si sa mai si mancam ceva bun, atunci totul se schimba. Nu avem nevoie decat de peste proaspat, cateva mirodenii, legume si un foc bun. Am folosit un peste ieftin, macroul este preferatul meu, iar pentru baieti am cumparat levrek, care si acesta este cam la fel de ieftin ca si macroul. Important este sa fie proaspat…Cu putina rabdare va garantez ca picnicul se transforma intr-o experienta gastronomica si cu siguranta veti dorii sa repetati figura…
Ingrediente Saramura de peste
2 bucati levrek
Sare si piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline extravirgin
Pentru sosul de saramura:
2 ardei capia
1 ardei iute
400 gr rosii (de preferat rosii grase de gradina, eu am folosit cherry…doar deastea am gasit)
3-4 catei de usturoi
3 fire ceapa verde
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
1 cescuta apa
1 cescuta vin alb demidulce