Sardine marinate a l’escabeche

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Spania. Cum sa faci Sardine marinate a l’escabeche

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sardine marinate a l’escabeche

 

Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei. Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana    « mancarica cu otet ».  Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html  

8 sardine curatate si taiate file- 300 gr 2 cepe mici 1 ardel verde 1/2 ardel rosu 1 lingurita piper boabe de Sichuan 80 ml de otet 4 linguri ulei de masline paprika afumata ierburi de Provence sare boia de ardei

Curatati si taiati ceapa.

Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.

Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.

Scoateti sardinele si rezervati.

Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.

Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute.

Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.

Sarati dupa gustul dvs.

Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.

Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Ingrediente Sardine marinate a l’escabeche

8 sardine curatate si taiate file- 300 gr

2 cepe mici

1 ardel verde

1/2 ardel rosu

1 lingurita piper boabe de Sichuan

80 ml de otet

4 linguri ulei de masline

paprika afumata

ierburi de Provence

sare

boia de ardei

Categorii